Tips voor het opknappen van de tuin

Als je wil dat je tuin er netjes bijstaat in de zomer, is het belangrijk dat je deze regelmatig onderhoudt. Dit betekent dat je het gras maait, onkruid en dode takjes weghaalt, nieuwe bloemetjes plant en noem het maar op. Maar dit betekent ook dat je zithoek er netjes bij staat. Maar hoe pak je het opknappen van de tuin nu eigenlijk aan? Wij vertellen je er meer over in dit artikel. Lees dus snel verder!

Onkruid en dode plantjes weg

De tuin ziet er meteen al een stuk gezonder en levendiger uit als je dode plantjes, takjes en onkruid en dergelijken weghaalt. Begin dus ook met het snoeien van struiken, bomen en het maaien van het gras. Vervolgens kun je onkruid tussen de bloemen en tegels weghalen en ervoor zorgen dat er geen groene aanslag meer te zien is.

Nieuwe plantjes

Als je de tuin een beetje netjes hebt gemaakt, is het tijd om nieuwe planten en bloemen neer te zetten. Helemaal als je veel oude plantjes en takjes hebt weggehaald, wordt er vaak automatisch ruimte gemaakt waar nieuwe plantjes neergezet kunnen worden. Wil je liever eigen plantjes kweken? Dan kun je er voor kiezen om zaadjes te planten.

Meubels netjes maken

Verder is de zithoek ook erg belangrijk. Hier zul je ten slotte veel tijd doorbrengen als het lekker weer is. Maak daarom de tuinmeubels schoon en verf deze eventueel. Zo kun je je houten tafel en stoelen een mooi kleurtje geven met Anker Stuy verf. Dit is een professioneel merk verf, waarmee je gegarandeerd een mooi eindresultaat krijgt. Hiernaast is de verf geschikt voor buitengebruik en bescherm je dus ook als het ware je tuinmeubelen tegen weersinvloeden. Hierdoor blijft het hout langer mooi en zal de kwaliteit minder snel verslechteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *