Tips om je portemonnee te beschermen

Het is een angst voor velen: je portemonnee verliezen of bestolen worden. Zeker nu onze portemonnee tegenwoordig lekker vol zit met belangrijke pasjes, bonnetjes of geld, willen we deze zo dicht mogelijk bij ons houden. Je wil immers niet in de situatie terecht komen dat je alle pasjes moet blokkeren of aangifte moet doen bij de politie. Om dit te voorkomen geven wij je graag een aantal tips waarmee jij jouw portemonnee kan beschermen!

Losgeld

Regel één is dat je nooit veel losgeld bij je draagt. Stel er gebeurt iets, waardoor je je portemonnee kwijtraak, dan ben je in ieder geval niet veel geld kwijt. Houd daarom nooit meer dan €50 euro in je portemonnee. Als je toch meer geld nodig blijkt te hebben, kun je altijd nog naar een pinautomaat lopen.

Veilige portemonnee

Zorg er daarnaast voor dat je een veilige portemonnee bij je draagt. Dit wil zeggen dat pasjes en geld niet makkelijk uit de portemonnee te pakken zijn. Kies liever voor een portemonnee met een rits of een druksluiting, zodat je de portemonnee niet makkelijk open kan maken. Zo heeft Secrid veel modellen portemonnees, waar je je spullen veilig in kunt opbergen.

Op een goede plek opbergen

Als je je portemonnee mee wilt nemen, zorg er dan voor dat je deze opbergt op een goede plek waar niemand het kan pakken. Het liefst dicht tegen je lichaam, bijvoorbeeld in de binnenzak van je jas. Ook kun je de portemonnee vastmaken met een ketting aan je riem of aan je tas, waardoor zakkenrollers deze niet mee kunnen nemen.

Kopieer pasjes

Hoewel je zo voorzichtig mogelijk bent, het kan altijd gebeuren dat je je portemonnee toch verliest. Zorg er daarom voor dat je een kopie hebt van al je pasjes. Van zowel de voor als achterkant. Op deze manier heb je alle informatie bij de hand als je portemonnee is gestolen. Ook kun je zo snel en gemakkelijk al je pasjes blokkeren indien nodig.