In de zomer op vakantie

Zomervakantie 2021

Er weer op uit in de zomervakantie 2021, maar waar wil je naartoe en weet je zeker dat je wel naar het buitenland zal gaan. De zomer zal vreemd zijn voor veel mensen, gaan we weer net als voorheen volle bak genieten, of doen we het nog een beetje rustig aan en beginnen we vlakbij huis om een beetje te wennen aan de situatie. Ieder land hoopt natuurlijk dat het snel weer als vanouds is, maar helaas zal dat in de zomer van 2021 nog niet het geval zijn. Lang niet iedereen is gevaccineerd, en niet iedereen durft dan al naar het buitenland.

Veilig naar het buitenland

Tijdens de zomervakantie 2021 is het de bedoeling dat het vliegverkeer weer een beetje op het oude niveau komt. Iedereen zit er natuurlijk naar te smachten om weer naar het buitenland, en niet te vergeten veilig te kunnen vliegen. Ieder land heeft andere regels, maar binnen de Europese Unie zullen de regels niet veel van elkaar afwijken. Ga je buiten Europa dan kan het zijn dat er wel andere of specifieke eisen worden gesteld aan je bezoek, het is verstandig om na te vragen of je getest moet zijn op corona voordat je het land binnen mag.

Zomervakantie 2021

Is boeken van je vakantie voor de zomer veilig?

Natuurlijk kan het voorkomen dat je een reis hebt geboekt voor de zomervakantie 2012 maar gaat je reisbureau failliet. Geen zorgen want de overheid heeft ervoor gezorgd, samen met de SGR dat je nooit met lege handen komt te staan. Natuurlijk geldt dit alleen als je reisbureau aangesloten is bij de SGR, let hier goed op als je een reis voor de zomer gaat boeken. Het is altijd verstandig om goed te informeren bij het reisbureau wat de voorwaarden van toelating zijn in het land waar je naartoe wilt gaan.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *