Heb jij al een winterhobby?

Male gives a gift to female with copy space background.happiness moment concepts ideas

In de winter zit je veel meer binnen dan in de lente en de zomer, en dan is het fijn om iets te doen te hebben. Je kunt lekker veel boeken gaan lezen. Misschien is er een boekenserie of trilogie die je nog graag wil lezen, dan is dit het moment. Ook kun je films gaan kijken, of beginnen aan een nieuwe serie. Het is ook goed om een iets actievere activiteit erbij te hebben, zoals puzzelen. Dat kan een sudoku of kruiswoordraadsel zijn, of een echte puzzel met stukjes! Dat herinnert je waarschijnlijk aan vroeger, en zo niet, dan ontdek je misschien iets nieuws over jezelf. Heb je nog geen puzzels in huis? Ga er eentje ophalen bij een winkel in de buurt of ga een puzzel bestellen.

Hou jezelf lekker bezig

Het is fijn om lekker iets te doen te hebben, en een puzzel met een hoop stukjes is een goede keus, want daar kun je lang mee doen. Weet je nog niet wat voor puzzel je zou willen? Zoek eens naar ‘puzzel 1000 stukjes Disney’ als je van sprookjes houdt, want er zijn heel veel verschillende Disneypuzzels. Hou je meer van kunst en oude schilderijen, of van stillevens en natuurlandschappen? Ook daar zijn genoeg puzzels van! Je kunt de puzzels online bestellen, of gaan halen bij een lokale spellen- of speelgoedwinkel. Ook kun je je puzzels ruilen met vrienden, want als je ze gemaakt hebt is het plezier er voor jou misschien af, maar voor iemand die de puzzel nog niet kent is hij nog zo goed als nieuw. Zo ontdek je ook weer verschillende soorten puzzels.

Geschikt voor alle leeftijden

Puzzels zijn geschikt voor alle leeftijden. Jonge kinderen kunnen van een simpele puzzel veel leren over ruimtelijk inzicht en fijne motoriek, en vinden het vaak ook nog heel leuk als het lukt. Op latere leeftijd zijn grotere, moeilijke puzzels vaak leuker, zoals Jan van Haasteren puzzels van Legpuzzels. Op die puzzels is veel te zien. En los van dat dat uitdagend is, is het eindresultaat dan een leuk zoekplaatje. Naast van Haasteren kun je ook kiezen voor Disney-puzzels of een heye puzzel, net wat je voorkeur heeft. Heb je maar weinig ruimte? Schaf dan ook een puzzelmat aan. Zo’n mat kun je oprollen met de puzzel er in, en even aan de kant leggen. Als je de mat weer uitrolt is de puzzel nog helemaal zoals je hem achterliet. Dat scheelt een hoop ruimte en je kunt gewoon weer verder puzzelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *