Blog

Nu we allemaal wat meer thuis zitten, is dit een perfect moment om een leuke nieuwe hobby te beginnen. Wat dacht je van het maken van je eigen armbandjes? Dit is een goedkope en leuke manier om een beetje te spelen met je creativiteit. Hiernaast houd je er leuke sieraden aan over. Klinkt goed toch? Wij vertellen je graag hoe je je eigen armbanden maakt en wat je hier voor nodig hebt.

Rijgen

De meest makkelijke methode om zelf je armbanden te maken is rijgen. Met rijgen pak je een draadje, waar je vervolgens kraaltjes of andere opzetstukjes aan hangt. Aan het eind bevestig je een slotje en klaar is kees. Bedenk voordat je begint wat voor soort rijgdraad je gaat gebruiken. Niet elk draad is namelijk geschikt voor het maken van een armband. De meest gekozen soorten rijgdraad is elastisch draad of gecoated staaldraad. Bij elastisch draad heb je tevens geen slotje nodig, omdat je deze zo om de pols kan schuiven.

Kraaltjes

Het draad kun je vervolgens volhangen met verschillende soorten kraaltjes. Het is leuk om hierbij een beetje te variëren en verschillende kraaltjes door elkaar heen te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor grote kralen en wissel deze af met kleine kraaltjes of met kraaltjes van ander materiaal, zoals parels of houtkralen. Ook kun je in het midden van de armband bijvoorbeeld een diamantje of letter van je voornaam plaatsen. Zo krijg je een extra leuk en speels effect.

Bedrukken

Naast het rijgen van armbanden is armbanden bedrukken ook erg leuk en origineel. Bij het bedrukken van armbanden kun je zelf het design kiezen. Het voordeel hiervan is dat je een bandje kiest die je laat bedrukken en deze dus niet zelf hoeft te maken. Je kunt meestal kiezen uit verschillende soorten bandjes van verschillende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan papieren bandjes, die je vaak op festivals ziet, maar ook aan siliconen en textiel bandjes. Je bent zelf helemaal vrij in wat je er op laat bedrukken. Zo heb jij een armbandje waar niemand anders mee loopt!