Corona houdt de wereld in zijn greep

2020 is een jaar dat men niet snel zal vergeten. Niet alleen omdat 2020 een jaar is waar Nederland te maken had met de warmste winter in jaren. Nee dat zal men snel zijn vergeten. Ook niet om 2020 het jaar was waarin 90’s baby’s 30 werden. Nee want veel van hun verjaardagen gingen niet door. 2020 zal niet snel worden vergeten omdat dit het jaar is waarin Corona in een vliegtuigvaart om zich heen sloeg. Wat begon met een chinees die een vleermuis at was al snel een wereldwijde epidemie. Met alle gevolgen van dien natuurlijk! In deze blog beschrijven we de korte en de lange termijn gevolgen van de Corona epidemie.

Korte termijn gevolgen

De korte termijn gevolgen zijn natuurlijk fors. Iedereen zit binnen en komt enkel buiten wanneer het echt moet. Samenkomen in groepen is verboden. Thuis blijven betekent ook niet naar kantoor maar thuis werken. Men mag niet meer op bezoek bij opa en oma in het bejaarden tehuis. Kort om, het is voor niemand leuk maar de een wordt harder getroffen dan de andere. Het is een tijd om je zegeningen te tellen!

Lange termijn gevolgen

Vanuit de korte termijn gevolgen kom je snel uit bij de lange termijn gevolgen. Wat deze precies zullen gaan inhouden weet nog niemand. Wel weten we dat de gevolgen voor de economie nu al zichtbaar zijn voor bijvoorbeeld kleine ondernemers. Wie gaat er bijvoorbeeld in deze tijd een t shirt bedrukken? Alle festivals en feestjes waar dit normaal een leuk idee voor is worden afgeblazen en afgelast. Tuurlijk is het leuk om voor een vrijgezellenfeest met een groep in hetzelfde shirt te lopen, of voor de Sarah die 50 wordt een leuk shirt te laten bedrukken. Maar nu even niet! Op de lange termijn zullen de gevolgen voor de economie pas echt zichtbaar worden.