Blog

In deze tijd lees je steeds meer over biologische voeding zonder echt informatie over het verschil hiervan en of het gezonder is. We zien dat biologisch fruit vaak duurder is dan niet-biologisch fruit. Lees hieronder het verschil tussen deze twee.

Biologisch fruit houdt in dat het fruit is geproduceerd zonder het gebruik van hormonen, antibiotica, genetische modificatie of chemicaliën. Biologisch fruit bevat ook geen kunstmatige toevoegingen, zoals kleurstoffen, conserveringsmiddelen en kunstmatige zoetstoffen. Tegenwoordig kun je ook online fruit bestellen wat biologisch is. Je hoeft hiervoor niet zelf naar een boer te gaan, maar je kunt dit ook laten bezorgen.

Er worden, bij het verbouwen van biologisch fruit, natuurlijke meststoffen gebruikt. De natuurlijke meststoffen bevorderen de groei van de planten. Biologisch landbouw zorgt voor een betere kwaliteit van de aarde. Het gif van niet-biologisch fruit verslechtert de kwaliteit van ons drinkwater. Je kunt er ook voor kiezen een eigen kleine fruittuin aan te leggen. Dit kan in een tuin, maar ook op het balkon. Denk hierbij aan kleine fruitbomen en kleinfruit zoals zwarte bessen, frambozen en aardbeien.

Biologisch fruit heeft ook meer antioxidanten en vitaminen. Dit heeft te maken met het feit dat biologisch fruit meer van hun eigen beschermende stoffen kan produceren. Dit noem je ook wel antioxidanten. Naast antioxidanten, zit er ook meer vitamine C, zink en ijzer in biologisch fruit. De smaak van biologisch fruit is hierdoor ook beter. Dit verschilt natuurlijk per persoon, maar de smaak is sterker dan bij niet-biologisch fruit. Niet-biologisch fruit verliest veel voedingswaarden door de chemicaliën waarmee het bespoten wordt. De smaak verslechtert bij niet-biologisch fruit, omdat er sterke bestrijdingsmiddelen gebruikt worden die de snelle groei bevordert. Het fruit krijgt hierdoor niet voldoende tijd om te ontwikkelen.

Bij biologisch fruit wordt er meer rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Ook dit is een belangrijk verschil ten opzichte van niet-biologisch fruit.